Pagina 1 van 1

achterrem plaat begint door te roesten

Geplaatst: 20 sep 2022 13:41
door rjwelling
Ola,

Als vervolg op mijn Sardinie avontuur (zie eerdere post) heb ik ook mijn achterremmen laten "reviseren".. of in andere woorden alles vervangen wat er in de kit zat zoals remschoenen, rem cylinder, veertjes pinnentjes... etc,..

Die geweldige Sardeinse 4x4 automonteur liet mij alles zien wat ie had vervangen en hoe.. maar liet mij ook zien dat de achterplaat van de trommelrem aan het doorroesten is. Zoals je op de foto kunt zien is recent de boel lost geweest ivm wiellager.

De vraag is, kan dit kwaad op de korte termijn? als het doorroest, verminderd dit de remcapaciteit? of APK?

Re: achterrem plaat begint door te roesten

Geplaatst: 20 sep 2022 13:56
door quikfit
rjwelling schreef: 20 sep 2022 13:41De vraag is, kan dit kwaad op de korte termijn? als het doorroest, verminderd dit de remcapaciteit? of APK?
Het heeft geen invloed op de remcapaciteit maar hij moet wel vast zitten voor de APK...als ie los zit kan je hem verwijderen,dat is geen probleem voor de APK.
Persoonlijk zou ik ze vervangen.

Gr.Quikfit :mrgreen:

Re: achterrem plaat begint door te roesten

Geplaatst: 20 sep 2022 15:45
door rjwelling
Hoi @quickfit,

OK, dank voor je snelle reactie. Het is dus een soortgelijk remplaat zoals bij de voorremmen? Overigens, deze plaat zit niet los.
En mee eens, vervangen heeft de voorkeur.

/rw

Re: achterrem plaat begint door te roesten

Geplaatst: 20 sep 2022 17:02
door quikfit
Oef,ik zie nu dat het de achterremmen betreft,dit is de ankerplaat,daar is het minder fijn als ie krokant wordt,die kan je niet verwijderen voor de APK. :oops:

Gr.Quikfit :mrgreen: