Pagina 1 van 1

Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 08 Aug 2013 10:34
door Beurstel
Beste mensen,

Ik heb gemerkt dat in mijn Forester Turbo uit '99 de snelheidsmeter wel eens blijft hangen. Meestal gebeurt dit op hetzelfde punt, namelijk net iets boven de 80. Pas als de snelheid dan flink verlaagd of verhoogd wordt (zeg maar bij 30 km/u of 120+ km/u) springt hij weer "los". Het gebeurt zeker niet altijd en als het gebeurt vooral aan het begin van de rit, lijkt het. Cruisecontrol blijft gewoon werken op de snelheid die ik werkelijk rijd en ook de km-stand blijft oplopen.

Ik wil hier wel graag iets aan doen. Heeft iemand hier ervaring mee? Of tips?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Re: Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 08 Aug 2013 10:44
door erichendri
Is er wat te zien aan de teller???

Eric

Re: Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 08 Aug 2013 11:44
door Beurstel
Aan de buitenkant bedoel je? Nee, alleen hetgeen ik net beschreef. En hij is soms zoekende tussen de 100 en 110. Maar kan ook uren achter elkaar correct werken.

Als je aan de binnenkant bedoelt: is daar een beetje aan te komen?

Re: Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 08 Aug 2013 16:38
door niksnut
Is het een mechanische of electroniche teller. Heb zelf al jaren gezeik met de electronische variant. En de dash al meerdere keren uit elkaar gehad. Asje smeren met klokken olie helpt tijdelijk evenals het aandraaien van de schroeven van de printplaat. Maar probleem blijft terug komen. Haal de teller unit er eens uit en kijk of de naald niet aanloopt of de zwaar loopt. Schoonmaken en met een waterdunne olie smeren.

Re: Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 13 Aug 2013 10:59
door Beurstel
niksnut schreef:Is het een mechanische of electroniche teller. Heb zelf al jaren gezeik met de electronische variant. En de dash al meerdere keren uit elkaar gehad. Asje smeren met klokken olie helpt tijdelijk evenals het aandraaien van de schroeven van de printplaat. Maar probleem blijft terug komen. Haal de teller unit er eens uit en kijk of de naald niet aanloopt of de zwaar loopt. Schoonmaken en met een waterdunne olie smeren.

Ik ga dat doen. Is het eenvoudig om daar bij te komen? Is er ergens een handleiding voor?

Re: Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 14 Aug 2013 22:58
door niksnut
Ken de forester niet maar volgens mij zijn de klokken en de dash vrijwel gelijk.
Ik moet rondom de klokken wat schroeven losalen te beginnen met de afwerk rand en die zitten bovenaan
En dan 4 schroeven rondom de klokken unit welke vrij diep zitten. Dan de stekkers los en de grootste puzzel is om hem te kantelen zodat hij langs het stuur er uit kan. Geduld is een schone zaak ;)

Re: Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 20 Nov 2017 00:07
door boswachter
Hi,
heb dus ook een Forester, uit 1998. Inmiddels 147 k op de teller dus nog steeds qua kilometers 'jong' . Begint wat typische verschijnsels te krijgen zoals een klokje dat t soms niet doet (licht), dashboardverlichting en - jawel- een snelheidsmeter die rond de 80 km/ uur blijft hangen. Vind dat erg storend, want de Subi is redelijk stil dus als je 's avonds rijdt is het toch vervelend om niet te weten of je 100 of 80 rijdt. Vraag is dus hoe de snelheidsmeter te vervangen en waar zo'n ding vandaan te halen? Vind het niet erg om er wat geld aan uit te geven want onderhoudskosten voor een 19 jarige auto zijn nog steeds laag en een bekeuring is snel al duurder.

Re: Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 20 Nov 2017 00:36
door quikfit
Ik zou eerst de dashboardverlichting dimmer controleren wat betreft je verlichting.Stekkers van je ''klokkenwinkel'' ook ff controleren net als de lampjes(die worden oud en zwart)
Een ''klokkenwinkel'' kan je gewoon op de sloop halen als je,je probleem blijft houden.

EDIT. Hier nog wat info; https://www.youtube.com/watch?time_cont ... NP-lnHB2RY

https://www.google.com/search?client=fi ... VcOuh4RJTs

Gr. Quikfit :mrgreen:

Re: Snelheidsmeter hangt soms vast

Geplaatst: 26 Nov 2017 16:54
door boswachter
Tx Quikfit. ga ermee aan de slag!