Cruise control Afstellen

Voor alle electrische zaken
Gebruikersavatar
aze2000
Berichten: 524
Lid geworden op: 18 Apr 2019 21:07
Type auto: Forester 2.0 xt

Cruise control Afstellen

Berichtdoor aze2000 » 08 Jan 2020 23:12

Vraagje kun je de Cruise control op een manier afstellen of inregelen?

Vind m standaard echt slecht werken, gaat zeer traag in, en pakt dus sloom pas de snelheid op waar ik m op zet.

Met de later ingebouwde systemen kon ik alles prima afstellen zou dat met de oem ook kunnen?

Groet Robert
Groet Robert
Gebruikersavatar
quikfit
Berichten: 3363
Lid geworden op: 11 Jul 2012 13:51
Type auto: Forester 2006 EJ204 158pk AT-Nissan Pixo 2010 1.0 68pk
Locatie: Noorwegen

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor quikfit » 09 Jan 2020 10:49

aze2000 schreef:gaat zeer traag in, en pakt dus sloom pas de snelheid op waar ik m op zet.


Handmatig lagere versnelling kiezen!?...zelf zet ik hem pas aan als ik de gewenste snelheid heb bereikt en stel hem niet van tevoren in op een snelheid.

Gr.Quikfit :mrgreen:
Gebruikersavatar
SP-Boxer
Berichten: 4600
Lid geworden op: 10 Nov 2008 23:52
Type auto: Subaru Legacy 3.0R Spec B MY09; 2.2GX MY92; 2.0 turbo MY92; Vivio 0.7XLi MY96
Locatie: Veldhoven
Contact:

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor SP-Boxer » 09 Jan 2020 10:52

Ik vind het juist heerlijk dat de OEM cc rustig versnelt tot de ingestelde snelheid. Al die Europese merken gaan volgas naar die snelheid. Zwaar onrustig en nergens voor nodig.
Maar zoals Quikfit ook zegt: zelf naar de gewenste snelheid en dan pas vastzetten werkt ook prima.
"I feel Legacy"
Gebruikersavatar
aze2000
Berichten: 524
Lid geworden op: 18 Apr 2019 21:07
Type auto: Forester 2.0 xt

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor aze2000 » 09 Jan 2020 13:31

SP-Boxer schreef:Ik vind het juist heerlijk dat de OEM cc rustig versnelt tot de ingestelde snelheid. Al die Europese merken gaan volgas naar die snelheid. Zwaar onrustig en nergens voor nodig.
Maar zoals Quikfit ook zegt: zelf naar de gewenste snelheid en dan pas vastzetten werkt ook prima.



Laat ik het even anders verwoorden : ik rij idd naar de gewenste snelheid en dan wip ik met mn hendel op activeren, maar het duurt ( vind ik ) een eeuwigheid voordat hij de snelheid vast pakt, ik moet veel te lang mn gaspendaal vasthouden.
Als ik m te snel van t gas afhaal zakt hij in snelheid zeer vervelend.

bij mn vito / honda was het aan zetten en voet van t gas hopla.

Dus ik hij moet sneller hem vast pakken,,
Groet Robert
Gebruikersavatar
SP-Boxer
Berichten: 4600
Lid geworden op: 10 Nov 2008 23:52
Type auto: Subaru Legacy 3.0R Spec B MY09; 2.2GX MY92; 2.0 turbo MY92; Vivio 0.7XLi MY96
Locatie: Veldhoven
Contact:

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor SP-Boxer » 09 Jan 2020 13:36

Ahhh, dat herken ik niet. Lijkt me ook zeker niet de bedoeling, maar waar dat in zit...
"I feel Legacy"
DucATIRadeon
Berichten: 440
Lid geworden op: 18 Jan 2015 14:53
Type auto: forester SH FB20 MY11 en outback lineartronic eyesight FB25CVT MY15 CVT
Locatie: Huis ter Heide, Drenthe

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor DucATIRadeon » 09 Jan 2020 17:48

is de actuator mss traag geworden?
Gebruikersavatar
aze2000
Berichten: 524
Lid geworden op: 18 Apr 2019 21:07
Type auto: Forester 2.0 xt

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor aze2000 » 09 Jan 2020 20:13

DucATIRadeon schreef:is de actuator mss traag geworden?


Ja geen idee, hij is denk ik nog met kabel :? als dat zo is dan kan ik m denk ik wat strakker zetten dat hij op die manier eerder oppakt.

Zal Idd eens naar de actuator kijken, moet wel zeggen als hij er een maal op zit werkt hij prima
Groet Robert
Gebruikersavatar
Mrdjc
Berichten: 217
Lid geworden op: 12 Jan 2015 20:57
Type auto: Legacy II 2.5GX Saloon
Locatie: Weert

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor Mrdjc » 09 Jan 2020 22:12

Misschien iets mis met de vacuum pomp / actuator die aan de kabel trekt? zou kunnen zijn dat die lek is of iets?
Gebruikersavatar
aze2000
Berichten: 524
Lid geworden op: 18 Apr 2019 21:07
Type auto: Forester 2.0 xt

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor aze2000 » 09 Jan 2020 23:17

Mrdjc schreef:Misschien iets mis met de vacuum pomp / actuator die aan de kabel trekt? zou kunnen zijn dat die lek is of iets?


Zou daar even naar gaan kijken, anders zou je zeggen dat als er een lek zit zou hij misschien ook vreemd doen als hij er opzit...

Ga er morgen even met licht naar kijken
Groet Robert
Gebruikersavatar
Mrdjc
Berichten: 217
Lid geworden op: 12 Jan 2015 20:57
Type auto: Legacy II 2.5GX Saloon
Locatie: Weert

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor Mrdjc » 11 Jan 2020 16:35

Dat, of dat hij heel erg traag reageert omdat de vacuum niet snel genoeg opgebouwd word? ;-)
Gebruikersavatar
sufos
Berichten: 549
Lid geworden op: 16 Apr 2014 18:11
Type auto: Forester 2.0X, Saab 99, Saab 900t16s

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor sufos » 11 Jan 2020 17:30

Het trage oppakken herken ik ook wel, als ik de cc vastzet zakt deze altijd weer enkele kilometers terug in snelheid.
Gebruikersavatar
aze2000
Berichten: 524
Lid geworden op: 18 Apr 2019 21:07
Type auto: Forester 2.0 xt

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor aze2000 » 11 Jan 2020 22:03

sufos schreef:Het trage oppakken herken ik ook wel, als ik de cc vastzet zakt deze altijd weer enkele kilometers terug in snelheid.


Ja klopt dat is Idd wat ik bedoel,, heel vervelend ... laten we kijken of er een oplossing is
Groet Robert
Gebruikersavatar
quikfit
Berichten: 3363
Lid geworden op: 11 Jul 2012 13:51
Type auto: Forester 2006 EJ204 158pk AT-Nissan Pixo 2010 1.0 68pk
Locatie: Noorwegen

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor quikfit » 12 Jan 2020 12:49

Onderdeelnummer... 87012SA030
http://opposedforces.com/parts/forester ... equipment/

Gr.Quikfit :mrgreen:
Gebruikersavatar
aze2000
Berichten: 524
Lid geworden op: 18 Apr 2019 21:07
Type auto: Forester 2.0 xt

Re: Cruise control Afstellen

Berichtdoor aze2000 » 12 Jan 2020 12:59

quikfit schreef:Onderdeelnummer... 87012SA030
http://opposedforces.com/parts/forester ... equipment/

Gr.Quikfit :mrgreen:



Dank je quick,

ik heb wel zn onderbuik waar het ook aan kan liggen. op mn vito en Honda is het elektronische gaspendaal en dat is zo i zo beter vast te zetten , simpel puls vast houden en klaar.

met dit systeem heb je dat een kabel met spannen. ik zal eens kijken of ik t kabeltje iets strakker kan zetten.

op mn vorige honda civic 94' had ik er ook cruise in gemaakt en daar stond hij te fel en als je m er op zetten dan gaf hij eerst veel gas :lol: niet dat er veel gebeurde met 95 pk :lol: :lol: :lol:
Groet Robert

Terug naar “Electronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten