Flippers werkt niet

Versnellingsbakken, koppelingen, aandrijfassen en differentielen
Clive
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2016 12:03
Type auto: Subaru legancy outback 2.5I 2009

Flippers werkt niet

Berichtdoor Clive » 08 Jan 2016 12:19

Ik heb sinds 3 weken een Subaru legancy Outback 2.5l benzine uit 2009 aangeschaft.
Daarmee ben ik gelijk mee naar wintersport mee gereden.
Tijdens mijn rit in de bergen ging ik de flippers uitproberen, maar die reageren niet.
Wel kan je op de display aflezen in welke versnelling die zit, alleen bij het schakkelen met de
flippers gebeurt niets.
Heeft iemand ervaring hiermee.
Alvast bedank.
Gebruikersavatar
Mr.Q
Berichten: 248
Lid geworden op: 01 Jun 2010 11:45
Type auto: Outback 2.5i CVT Exclusive G3 2010; (Legacy Touring 2.0R Executive G3 2007 )
Locatie: Brug bij Schagen

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Mr.Q » 08 Jan 2016 13:04

Misschien om misverstanden te voorkomen.
Is dit het nieuwe model met CVT?
In 2009 is nl. het nieuwe model Legacy (Outback) uitgekomen en uitgeleverd.

Greetz, Q
Outback 2.5i CVT Exclusive 2010 G3 met leerpakketje
Sold: Legacy 2.0R Exec 07 G3
Moto Martin Rules!; Martin Kawasaki GPz750; Martin Kawa Z750; Kawa GPz750
Gebruikersavatar
SP-Boxer
Berichten: 3714
Lid geworden op: 10 Nov 2008 23:52
Type auto: Subaru Legacy 3.0R Spec B MY09; 2.2GX MY92; 2.0 turbo MY92; Vivio 0.7GLi MY97
Locatie: Veldhoven
Contact:

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor SP-Boxer » 08 Jan 2016 13:23

Echte 2009 is nog op basis van de Legacy IV. De nieuwe (zoals die van jou) waren al modeljaar 2010, ondanks dat ze in september (ofzo) al leverbaar waren.

De 2009 AT heeft inderdaad flippers, maar deze werken misschien alleen als je de pook vanuit "D" naar links schuift? Naar de "S" geloof ik?
"I feel Legacy"
Clive
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2016 12:03
Type auto: Subaru legancy outback 2.5I 2009

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Clive » 08 Jan 2016 13:32

Ja dat klopt, ik heb de nieuwe versie van 2009.
Aangezien dat ik garantie heb, heb ik volgende week een afspraak bij de garage.
Voor de rest een prima auto met de cvt versnellingsbak.
Gebruikersavatar
erichendri
Berichten: 3160
Lid geworden op: 14 Nov 2010 22:02
Type auto: Subaru legacy station 2.0 4WD H5 met H/L
Locatie: Utrechtse Heuvelrug.

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor erichendri » 08 Jan 2016 13:41

Was toch niet "S" maar manual?
Of vanuit drive naar links schuiven waardoor hij in
een sleuf met plus en min komt.
Waarbij je dan ook kan flipperen of met de pook
kan schakelen en de verselingen vasthoud.

Eric
Verzamelaar
Berichten: 831
Lid geworden op: 07 Jan 2014 12:04
Type auto: Subaru Legacy Turbo, Leone 4WD, Leone Hatchback

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Verzamelaar » 08 Jan 2016 14:00

Volgens mij moet je inderdaad de pook eerst in de Manual stand zetten voordat de flippers werken.
Gewoon omdat het kan.
Gebruikersavatar
SP-Boxer
Berichten: 3714
Lid geworden op: 10 Nov 2008 23:52
Type auto: Subaru Legacy 3.0R Spec B MY09; 2.2GX MY92; 2.0 turbo MY92; Vivio 0.7GLi MY97
Locatie: Veldhoven
Contact:

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor SP-Boxer » 08 Jan 2016 14:38

Op het schakelpatroon van een MY09 staat een S naast de D, geen M van manual.
Misschien de S van sport?

Maar ik begrijp dus dat het om een MY10 gaat met CVT bak. Dan kan Mr.Q het juiste antwoord geven. Waarschijnlijk werken de flippers inderdaad niet in D.
"I feel Legacy"
DucATIRadeon
Berichten: 176
Lid geworden op: 18 Jan 2015 14:53
Type auto: 2011 forester en 2015 outback 2.5 CVT Lineartronic eyesight
Locatie: Huis ter Heide, Drenthe

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor DucATIRadeon » 08 Jan 2016 18:32

bij mijn outback staat er M-D en werken de flippers in beide standen.
pook opzij naar M en je kunt uitsluitend flipperen...

ik vermoed dat bij oudere modellen je uitsluitend in de manual stand kunt flipperen.
Gebruikersavatar
erichendri
Berichten: 3160
Lid geworden op: 14 Nov 2010 22:02
Type auto: Subaru legacy station 2.0 4WD H5 met H/L
Locatie: Utrechtse Heuvelrug.

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor erichendri » 08 Jan 2016 18:48

Forester 2014 kon je ook ff terugschakelen in drive.
Gaat daarna na een korte tijd weer in automaat
zoals Marnix schrijft.

Misschien heeft de topicstarter een onderbreking in de klokveer
of in de stuurwiel.

Eric
Clive
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2016 12:03
Type auto: Subaru legancy outback 2.5I 2009

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Clive » 08 Jan 2016 19:50

Ik heb contact met de dealer gehad en die vertelde dat de flippers in zowel de D als in de M moet functioneren.
Gebruikersavatar
Mr.Q
Berichten: 248
Lid geworden op: 01 Jun 2010 11:45
Type auto: Outback 2.5i CVT Exclusive G3 2010; (Legacy Touring 2.0R Executive G3 2007 )
Locatie: Brug bij Schagen

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Mr.Q » 08 Jan 2016 20:08

Dus toch een nieuw model (=BM).

Flippertjes werken inderdaad in D en M.
Zelfs met de cruise control aan kan je flipperen zonder dat ie met de CC stopt.

Greetz, Q
Outback 2.5i CVT Exclusive 2010 G3 met leerpakketje
Sold: Legacy 2.0R Exec 07 G3
Moto Martin Rules!; Martin Kawasaki GPz750; Martin Kawa Z750; Kawa GPz750
Clive
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2016 12:03
Type auto: Subaru legancy outback 2.5I 2009

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Clive » 08 Jan 2016 20:32

Bedank voor de info, volgende week dinsdag wordt er nagekeken.
*thomas*
Berichten: 372
Lid geworden op: 11 Nov 2015 13:44
Type auto: Outback Gen 3 3.0R

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor *thomas* » 09 Jan 2016 02:00

Clive, dit kan je toch zelf even testen?
Clive
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2016 12:03
Type auto: Subaru legancy outback 2.5I 2009

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Clive » 09 Jan 2016 06:41

Heb ik gedaan, ben zelfs bij een subaru dealer in het plaats ST.Michahel (Oostenrijk) geweest om dat te bevestigen.
De monteur heeft ermee gereden en ook alles geprobeerd wat ik ook geprobeerd heb en die heeft dat ook bevestigd dat de
flippers ook niet reageren. Aangezien dat ik in de 6 maanden garantie zit, heb ik besloten om hieraan geen geld aan
uit te geven en gelijk een afspraak met de dealer in Nederland gemaakt voor aanstaande dinsdag.
Ik zal jullie hiervan op de hoogte houden.
Gebruikersavatar
erichendri
Berichten: 3160
Lid geworden op: 14 Nov 2010 22:02
Type auto: Subaru legacy station 2.0 4WD H5 met H/L
Locatie: Utrechtse Heuvelrug.

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor erichendri » 09 Jan 2016 14:41

Ja, doe dat.
Als je wel met je pook wel kan handschakelen dan lijkt het me duidelijk waar het zit, namelijk in je flipperunit of klokveer.

Eric
Clive
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2016 12:03
Type auto: Subaru legancy outback 2.5I 2009

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Clive » 09 Jan 2016 18:06

Zijn dat storingen die gereset kan worden, of zijn dat onderdelen die vervangen moeten worden.
Gebruikersavatar
quikfit
Berichten: 1536
Lid geworden op: 11 Jul 2012 13:51
Type auto: Forester 2006 EJ204-Daihatsu YRV 4WD

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor quikfit » 09 Jan 2016 18:07

Clive schreef:Zijn dat storingen die gereset kan worden, of zijn dat onderdelen die vervangen moeten worden.


Heb je storingen? Foutcodes?

Gr. Quikfit :mrgreen:
Gebruikersavatar
erichendri
Berichten: 3160
Lid geworden op: 14 Nov 2010 22:02
Type auto: Subaru legacy station 2.0 4WD H5 met H/L
Locatie: Utrechtse Heuvelrug.

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor erichendri » 09 Jan 2016 18:25

Ben er geen voorstander van maar denk ook niet dat dat werkt
door even je accupool eraaf te halen.
Je verplaatst een probleem misschien tot na je garantie periode.

Eric
Clive
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2016 12:03
Type auto: Subaru legancy outback 2.5I 2009

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Clive » 09 Jan 2016 18:33

Aanstaande dinsdag heb ik een afspraak bij de dealer, zelf heb ik niets aan gedaan i.v.m garantie.
Clive
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2016 12:03
Type auto: Subaru legancy outback 2.5I 2009

Re: Flippers werkt niet

Berichtdoor Clive » 12 Jan 2016 17:25

Zoals afgesproken, ben ik vandaag langs de dealer om naar de storing van de flippers te kijken.
Bleek dat de stekker van de flippers los zat, dus niet aangeklikt.
Deze was bij of tijdens andere sleutel werk los gehaald en niet goed terug geklikt. :mrgreen:
Menselijke fout.

Terug naar “Transmissie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast